sâmbătă , aprilie 13 2024
Breaking News

Constructii Prefabricate

De unde provine popularitatea unei constructii prefabricate?

In Romania, numarul de constructii prefabricate creste de la un an la altul. In fiecare localitate apar astfel de constructii, indiferent ca sunt case, hoteluri sau pensiuni, cladiri de birouri, etc.

Popularitatea acestor constructii provine in mod evident de la numarul mare de avantaje pe care acestea il au. Oamenii tin cont de fiecare avantaj atunci cand au nevoie sa construiasca o casa sau orice alta cladire.

Cat despre constructiile prefabricate nu putem spune decat ca ofera o multime de avantaje. Numarul dezavantajelor este nesemnificativ. Din acest motiv, se bucura de o popularitate foarte mare in Romania zilelor noastre. Despre aceste avantaje ale constructiilor modulare vom discuta in randurile de mai jos.

Avantaje constructii prefabricate

Fara doar si poate, multe sunt avantajele asociate in acest moment constructiilor prefabricate. Cateva dintre cele mai importante, am decis sa vi le prezentam in randurile de mai jos.

1. Materiale foarte rezistente si durabile

Constructii PrefabricateCand vine vorba despre constructii prefabricate, sunt folosite panourile din beton, din lemn durabil si rezistent sau din otel usor. Calitatea acestora este superioara, si sunt deosebit de rezistente. Sunt chiar mai rezistente constructiile modulare decat unele constructii traditionale. Acesta este un motiv intemeiat de a lua in considerare constructiile prefabricate in locul celor traditionale.

2. Exista mai putin risc de accidente la fata locului

Fabricarea componentelor de constructie intr-un depozit specializat reduce cantitatea de munca necesara la fata locului. Acest lucru inseamna ca mai putini oameni lucreaza mai putin, in mai putin timp. Acest lucru are un impact benefic asupra riscului, minimizand accidentele si intarzierile/hartiile/repercusiunile care pot aparea.

Acesta este un real avantaj mai ales pentru constructori, care au mai putine griji atunci cand construiesc diverse imobile.

3. Simplifica procesele de constructie si calendarele

S-ar putea sa aveti nevoie de mai putini manageri care supravegheaza echipele de constructii la fata locului. Sau este posibil sa fie nevoie de mai putina pregatire specializata in comparatie cu zidaria clasica.

Termenele mai scurte sunt mai usor de planificat cu mai multa acuratete, cu un spatiu suplimentar pentru construirea timpului de urgenta – chiar daca sunt probabile mai putine intarzieri. Comunicarea redusa este un alt beneficiu, desi recunoastem in continuare importanta vitala a unei comunicari clare.

4. Beneficii pentru mediul inconjurator

Materialele moderne de prefabricare tind sa foloseasca fie materie ecologica, fie materie reciclata sau ambele. Producatorii ar putea profita de cheresteaua sezoniera sau disponibila la nivel local sau ar putea permite ca un material sa fie schimbat cu altul.

Totul este posibil deoarece noile tehnici de productie reduc amprenta ecologica generala. Exista de asemenea, deseuri minime de constructie ceea ce reprezinta un alt avantaj semnificativ pentru mediul inconjurator.

5. Costurile sunt mai mici

De la mai putini muncitori la fata locului pana la proiecte de constructii in locatii indepartate, prefabricarea poate reduce costurile totale.

Masuratorile standardizate ale panourilor inseamna ca sunt adesea disponibile planuri si scheme standard pentru structurile prefabricate, economisind bani din onorariile arhitectilor. In mod similar, materialele prefabricate sunt produse in serie si cumparate in vrac, aducand economii de scara.

6. Extensiile modulare sunt usor de atasat

Daca depasiti o cladire prefabricata, o extensie modulara poate fi realizata rapid si ieftin folosind materiale identice. Facand o comparatie intr-o astfel de extensie modulara si o construire de la fundatie cu BCA sau caramida, constructia prefabricata este mai ieftina.

Verifica si

Finestre in PVC

Finestre in PVC

Design Moderno con Finestre in PVC: Stile e Funzionalità nella Tua Abitazione Nel mondo dell’interior …

Close