Ce rol are o proiectare instalatii sprinklere?
Cu totii am vazut instalatii sprinklere in diverse cladiri, iar pentru acestea a fost necesara o proiectare instalatii sprinklere. Ce rol au aceste sprinklere dar si alte informatii in ceea ce le priveste, aveti posibilitatea de a afla citind articolul pana la final.
Este nevoie de o proiectare instalatii sprinklere?
De ce sa alegeti Proiectare Instalatii Sprinklere? Este posibil sa va fi intrebat deja acest lucru, vazand un astfel de sistem. Ei bine, la fel ca si pentru instalatia de hidranti, si pentru sprinklere, este necesar serviciul de proiectare.
Sistemele de sprinklere salveaza vieti in caz de incendiu. Alaturi de alte masuri de protectie impotriva incendiilor, un sistem de sprinklere bine intretinut poate ajuta la suprimarea fumului si a flacarilor. Sprinklerele ajuta foarte mult si la reducerea raspandirii incendiului. Sunt deosebit de utile reducand daunele si oferind tuturor timp sa iasa din cladire in siguranta in timp ce sosesc pompierii.
Exista patru tipuri principale de sisteme de sprinklere comerciale , fiecare adaptat la nevoile diferitelor facilitati pentru a maximiza timpul de raspuns si a asigura protectia angajatilor si a activelor.
Sistem de conducte umede
Sistemele de sprinklere cu tevi umede – sau sprinklerele traditionale de incendiu – sunt cele mai comune in cladirile rezidentiale si comerciale.
Proiectare Instalatii Sprinklere – Cand incepe un incendiu, caldura activeaza cel mai apropiat cap de stropire, eliberand apa sub presiune stocata in conducte. Fiecare cap de stropire este activat independent, reducand daunele cauzate de apa in cazul unei alarme false.
Sistemele de conducte umede sunt o optiune ieftina, cu intretinere redusa, potrivita pentru birouri, scoli si proprietati comerciale.
Sistem de conducte uscate
Spre deosebire de sistemele de conducte umede, sistemele de conducte uscate nu stocheaza apa in conductele lor. In schimb, acestea sunt umplute cu aer sub presiune sau azot, care este eliberat daca un incendiu activeaza supapele din capul stropitorului. Tevile se umplu apoi cu apa si o deverseaza peste fum sau flacari.
Desi acest sistem este mai complex si mai costisitor decat un sistem de tevi umede. Este cel mai potrivit pentru climatele reci, unde exista un risc ridicat ca tevile inghetate sa opreasca raspunsul la incendiu de urgenta.
Sistemul de pre-actiune
Sistemele de pre-actiune sunt o alta forma de sprinkler cu teava uscata, dar necesita o activare in doi pasi. Cand se detecteaza caldura sau fum, supapa de pre-actiune se va deschide si va permite ca apa sa intre in tevi.
Apoi, capetele de stropire pot fi activate individual pentru a elibera apa peste foc. Acest proces in doi pasi permite instalatiilor sa inchida sistemul in cazul unei alarme false, protejand astfel bunurile de daunele cauzate de apa. Sistemele de pre-actiune sunt utile in special in locurile in care descarcarea accidentala ar putea duce la daune ireparabile, cum ar fi muzeele, bibliotecile si centrele de date.
Sistem cu potop
Sistemele de sprinklere cu potop sunt o alta versiune a unui sistem de tevi uscate. Cu toate acestea, spre deosebire de toate optiunile anterioare, capetele de sprinklere din acest sistem sunt intotdeauna deschise.
Nu au un element de detectare a caldurii in capul de stropire in sine si necesita un senzor extern de fum sau de caldura pentru a se activa. Odata ce caldura este detectata, apa umple tevile si este eliberata in toate capetele de stropire deschise, creand un efect de inundatie in intreaga zona. Acest sistem este folosit cel mai adesea in industriile cu lichide inflamabile care sunt susceptibile de a se raspandi rapid.